FC Twente Vrouwen verliest eerste achtste finale Champions League

Vanavond speelde FC Twente Vrouwen de eerste achtste finale van de UEFA Women's Champions League. De wedstrijd in en tegen VFL Wolfsburg eindigde in een overwinning voor de Duitsers: 6-0

Vanaf de aftrap was het de Duitse club die de aanval zocht. FC Twente-keepster Van Domselaar werd in het begin van de wedstrijd al flink getest. In de 24e minuut kwam de Duitse ploeg op voorsprong door een goal van Zsanett Jakabfi. Wolfsburg bleef daarna aandringen en in de 37e minuut resulteerde dit in de 2-0 voorsprong, wederom door Jakabfi. Voor rust creëerden de vrouwen van FC Twente vrijwel niks. Ruststand: 2-0

Na rust deed FC Twente Vrouwen wat terug, maar het was Wolfsburg dat tot scoren kwam. Een kwartier na rust scoorde Oranje Leeuwin Bloodworth de 3-0. In het laatste half uur scoorde de Duitse club nog drie keer. Harder, Rolfö en Bloodworth wisten het net nog te vinden. Over twee weken inde return in de Grolsch Veste

Opstelling VfL Wolfsburg: Lindahl; Wedemeyer (61, Rolfö), Goessling, Bloodworth, Rauch; Gunnarsdóttir (75, Neto), Harder, Syrstand Engen; Maritz (61, Blässe), Jakabfi en Popp.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar; Roetgering, Ypema, Giesen, Weerden; Van den Goorbergh, Wilms, B. Jansen; Vanmechelen (78, Darnoud), Kalma (90+1, Speelman)en R. Jansen (82, Peddemors).

Bron: Sportfoto Oost