FC Twente Vrouwen verliest, maar gaat wel door naar achtste finales CL

FC Twente Vrouwen heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Women's Champions League. De ploeg verloor weliswaar met met 2-1, maar dat was na de 4-2 overwinning in Oostenrijk voldoende om een ronde verder te geraken.

Direct na de aftrap was duidelijk dat Sankt Pölten niet voor niets naar Enschede was gekomen en kwam het al in de zesde minuut op een 1-0 voorsprong. FC Twente reageerde direct en trok de stand in achtste minuut gelijk. Het doelpunt kwam op naam van wie anders dan Kalma. Ondanks kansen aan beide kanten was dit ook de ruststand.

Na rust was het weer Sankt Pölten dat de leiding nam. In de 51e minuut was het Mikolajova die haar ploeg op de 2-1 zette. Sankt Pölten rook bloed en zag FC Twente Vrouwen steeds onzekerder worden. Met name goalie Van Domselaar bracht zichzelf enkele keren onnodig in de problemen. Daarbij moet gezegd worden dat ze na een fout van haar medespeelster, de ploeg ook op de been hield met een knappe redding.

Ondanks het eenrichtingsverkeer wist de ploeg van Tommy Stroot de schade beperkt te houden tot twee tegentreffers, en gaat het door naar de achte finales van de Women's Champions League. Andere ploegen die vandaag door zijn gestoten naar de achtste finales zijn: Shymkent (Kazachstan), Lyon, Fortuna Hjorring (Denemarken), Wolfsburg, Barcelona en Goteborg (Zweden).