FC Twente Vrouwen verliest oefenduel na 0-2 voorsprong

Terwijl FC Twente zondagmiddag haar eerste eredivisieduel van het seizoen speelde, speelden de vrouwen van de Tukkers een oefenwedstrijd. In Keulen was 1. FC Köln de tegenstander. Er werd verloren met 3-2 na een 0-2 voorsprong. Stolze en Kalma waren de doelpuntenmakers aan Twentse kant.

Al na zeven minuten was het raak voor FC Twente. Stolze scoorde op aangeven van EK-ganger Olislagers. Vlak voor rust was het Kalma, die afgelopen seizoen met 33 doelpunten topscorer was van FC Twente en de eredivisie, die zorgde voor de 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Na een kwartier spelen in de tweede helft was de stand gelijk. In de 55e minuut scoorde Köln een penalty en vijf minuten later maakte het de 2-2. Na de gelijkmaker wisselde FC Twente gelijk vijfmaal. Dijkstra, R. Jansen, Roetgering, Olislagers en van Dooren werden vervangen door B. Jansen, Dhont, van Wijhe, Verdaasdonk en Kroese. Aan het einde van de wedstrijd boog Köln de wedstrijd zelfs helemaal om door de 3-2 te maken.

Roetgering, die twee jaar geleden stopte met voetballen en deze zomer terugkeerde bij FC Twente, stond in de basis. Ook EK-gangers Van Domselaar, Dijkstra en Olislagers verschenen vanaf de aftrap. Van Domselaar viel op het EK in Engeland op bij het Nederlands elftal met haar fantastische reddingen. Ze was de eerste keuze onder de lat na het wegvallen van eerste doelvrouw Sari van Veenendaal.