FC Twente Vrouwen verliest strijd om de Eredivisie Cup van Ajax Vrouwen

Zondagmiddag namen FC Twente Vrouwen en Ajax Vrouwen het tegen elkaar op in de finale van de Eredivisie Cup. In Amsterdam heeft Ajax de strijd om de Eredivisie Cup gewonnen. In een wedstrijd met veel goals trokken de Amsterdammers aan het langste eind. De wedstrijd eindigde in 3-2.

De eerste helft begon voorspoedig voor de Amsterdammers. Na een half uur spelen stonden de Ajacieden namelijk al op een 2-0 voorsprong. Na een voorzet vanaf de zijkant tekende Tromp voor 1-0, de 2-0 kwam eveneens voort uit een voorzet die ditmaal werd afgemaakt door Van den Bighelaar.

De Tukkers lieten hun hoofden echter niet zakken. Tien minuten na de 2-0 wist Fenna Kalma een voorzet van Renate Jansen te promoveren tot een doelpunt. Vlak voor rust wist de ploeg van Tommy Stroot zelfs op gelijke hoogte te komen. Sisca Folkertsma scoorde in de 44e minuut met een kopbal en tekende zo voor 2-2.

In de tweede helft gebeurde er minder, maar werd de wedstrijd wel beslist. Vlak na rust was het wederom Van den Bighelaar die het net wist te vinden. De Amsterdammers kwamen in de 48e minuut zo op een 3-2 voorsprong en gaven die in het restant van de wedstrijd niet meer weg.