FC Twente Vrouwen verliest van PEC Zwolle, maar behoudt koppositie

Vrijdagavond verloor FC Twente Vrouwen in de play-offs om het kampioenschap van PEC Zwolle Vrouwen. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de Zwollenaren.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de ploeg van Tommy Stroot op achterstand. In de 23e minuut wist Joëlle Smits de stand alweer gelijk te trekken. Vlak voor rust kregen de Twentse vrouwen de mentale klap. Zwolle wist opnieuw op voorsprong te komen.

In de slotfase gooiden de Zwolse vrouwen het duel definitief op slot. Ondanks dit verlies gaat FC Twente Vrouwen nog altijd aan kop in de kampioenspoule. Ajax wist minimaal te profiteren door met 2-2 gelijk te spelen tegen Heerenveen. De achterstand van de Amsterdammers bedraagt vier punten

[google]Op 20 april speelt de ploeg van Tommy Stroot tegen Ajax.