FC Twente Vrouwen verovert koppositie na late zege op ADO Den Haag

FC Twente Vrouwen speelde vrijdagavond op bezoek bij ADO Den Haag. De ploeg van trainer Tommy Stroot keek in de rust tegen een achterstand aan, maar wist uiteindelijk met 1-3 te winnen.

Vlak voor rust kwam ADO via Chasity Grant op 1-0. In de tweede helft keerde FC Twente de wedstrijd om en kwam het in de 76ste minuut via Renate Jansen op gelijke hoogte. In de 84ste minuut tekende Ashleigh Weerden voor de 1-2, alvorens Joëlle Smits vijf minuten later de eindstand bepaalde op 1-3.

Doordat concurrent Ajax met 0-0 gelijkspeelde tegen PEC Zwolle, veroverde FC Twente de koppositie in de eredivisie. Nummer twee PSV staat op één punt afstand, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld.