FC Twente Vrouwen verpulveren OH Leuven

De FC Twente Vrouwen zijn na de winterstop verder gegaan waar het voor de winterstop mee eindigde: winnen en scoren. Dit maal was Oud-Heverlee Leuven het slachtoffer van de Twentse dadendrang. Na een 3-0 ruststand liepen de FC Twente Vrouwen na de thee uit naar 7-0. Door deze zevenklapper blijft de ploeg van Arjan Veurink lijstaanvoerder van de BeNe League.

[google] Beide ploegen begonnen aftastend op het veld van ATC'65. Leuven kreeg twee kansjes die goed gepakt werden door Willekens. Maar na de openingsfase dicteerden de FC Twente Vrouwen het spel en bepaalden het tempo. Maayke Heuver opende na 23 minuten de score voor de Vrouwen. in de 36ste en 39ste minuut liepen de Vrouwen uit tot 3-0 door doelpunten van Siri Worm en Anouk Dekker.

Na rust kwamen de Vrouwen geen moment in de problemen. Door op de juiste momenten te scoren liepen de Tukkers door twee doelpunten van Jill Roord en twee doelpunten van Maayke Heuver uit tot 7-0. Dit was tevens de eindstand, waardoor de eerste wedstrijd na de winterstop een ruime overwinning opleverde.

Opstelling FC Twente Vrouwen
Willekens, Roetgering, Kerkdijk (74′ Marees), Wigger, Worm, Heuver, Munsterman, Roord (84′ Westervelt), van de Sanden, Dekker, Pieëte (62′ Berends).

Scoreverloop
23’ 1-0 Heuver
36’ 2-0 Worm
39’ 3-0 Dekker
53’ 4-0 Roord
60’ 5-0 Roord
70’ 6-0 Heuver (penalty)
86’ 7-0 Heuver