FC Twente Vrouwen verslaan Ajax!

De FC Twente Vrouwen speelden vanavond een zenuwslopende wedstrijd tegen Ajax op het terrein van ATC '65 in Hengelo. Het damesteam van FC Twente wist met 1-0 te winnen van de Amsterdammers en zijn met nog één wedstrijd voor de boeg virtueel koploper van de Eredivisie Vrouwen.

[google]In punten staan de Enschese en de Amsterdame vrouwen gelijk, maar de Tukkers hebben een beter doelsaldo. Aankomende vrijdag speelt de ploeg van Arjan Veurink de laatste wedstrijd van het seizoen: uit bij PEC Zwolle. Prolongatie van de titel is dus nog steeds mogelijk, FC Twente Vrouwen heeft alles nog in eigen hand.

[google]De 1-0 werd gemaakt door Renato Janssen in de eerste helft. Met een 1-0 voorsprong klonk het rustsignaal. Het einde van de wedstrijd in Hengelo was zenuwslopend. Ajax kreeg kans op kans en aan de reguliere speeltijd werden maar liefst 5 minuten toegevoegd. In een soms harde wedstrijd met een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter, werden de drie punten uit het vuur gesleept.

De vele supporters langs het veld lieten ook tegen Ajax hun steun weer blijken. Deze steun werd beloond en de titel ligt nu voor het grijpen. Als Ajax gewonnen had waren ze kampioen geworden, maar dat feestje wordt ze dus ontnomen.