FC Twente Vrouwen verslaat directe concurrent

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond een nipte overwinning geboekt op directe concurrent PSV. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 3-2 voor de ploeg van trainer Arjen Veurink.

Na 18 minuten kwamen de FC Twente Vrouwen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van middenveldster Jill Roord. Maar tien minuten voor rust maakten de PSV Vrouwen toch gelijk door een doelpunt van Vanity Lewerissa.

[google]Na rust ging het lange tijd gelijk op, maar in de 69ste was het Ellen Jansen die de 2-1 aantekende voor de Tukkers. Drie minuten later maakte Shanice van de Sanden er met een strak schot in de kruising 3-1 van, waarmee de wedstrijd in Twents voordeel leek beslist.

Toch maakte PSV het in de slotfase nog even spannend. Via een doelpunt van Sylke Calleeuw kwam de spanning toch even terug in de wedstrijd: 3-2. Maar verder dan 3-2 kwam PSV niet. Waardoor de FC Twente Vrouwen de drie punten in eigen huis hielden.

Bij FC Twente debuteerde Jade Adan onder de lat, zij verving Marieke Ubachs die nog onvoldoende hersteld was van een schouderblessure die ze opliep in de interlandperiode met Oranje.

Scoreverloop
18’ 1-0 Jill Roord
35’ 1-1 Vanity Lewerissa
69′ 2-1 Ellen Jansen
72′ 3-1 Shanice van de Sanden
87′ 3-2 Sylke Calleeuw

Opstelling FC Twente Vrouwen: Adan, Roetgering, van der Gragt, Kerkdijk, Erman, Munsterman, Dekker (39’ Heuver), Roord (79′ Renfurm), van de Sanden (84′ van de Ven), E. Jansen, R. Jansen