FC Twente Vrouwen verslaat Lierse SK

FC Twente Vrouwen heeft vanavond opnieuw een overwinning geboekt. In Hengelo was het met 3-0 te sterk voor Lierse SK. De doelpuntenmakers waren Maud Roetgering, Anouk Dekker en Veronica Napoli.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd. Anouk Dekker, Yana Daniëls en Ellen Jansen zorgden voor gevaar voor het doel van Lierse SK, maar zij wisten de keepster niet te passeren. Na ruim een halfuur werd Yana Daniëls gevloerd in het stafschopgebied van de uitploeg, waarop de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Maud Roetgering wist deze strafschop te benutten, waardoor de stand 1-0 werd.

Vlak voor rust was Lierse SK dichtbij de gelijkmaker, maar het schot belandde op de paal. Na ruim een uur spelen zorgde Shanice van de Sanden voor gevaar, maar inzet werd gered door de keepster van de uitploeg. In de 77e minuut wist Anouk Dekker de voorsprong van de Tukkers uit te breiden tot 2-0. [google]

Toch werd het nog wel spannend toen keepster Sari van Veenendaal een minuut later het veld moest verlaten met een rode kaart, nadat ze de bal stopte met de hand buiten het stafschopgebied. Doelvrouw Arianna Criscione kwam in het team ten koste van Shanice van de Sanden.

In de blessuretijd werd de wedstrijd beslist door het doelpunt van Veronica Napoli. Door deze overwinning gaat FC Twente Vrouwen concurrent Standard Luik, dat vanavond niet in actie kwam, voorbij.