FC Twente Vrouwen verslaat PSV/FC Eindhoven

FC Twente Vrouwen heeft op de dag van het vrouwenvoetbal weten te winnen van PSV/FC Eindhoven. In de Grolsch Veste was de thuisploeg met 4-1 te sterk voor de bezoekers.

In de openingsfase waren de Tukkers de bovenliggende ploeg. Na 20 minuten wist Ellen Jansen de thuisploeg op voorsprong te zetten. Daarvoor had de ploeg via Siri Worm al een kans gehad op de openingstreffer, maar haar schot werd gered door doelvrouw Angela Christ. PSV/FC Eindhoven kreeg onverwacht ook nog een kans om op voorsprong te komen.

Na de openingstreffer was Jansen nog een keer dicht bij een treffer, evenals Jill Roord, maar de keepster van de Eindhovenaren wist een grotere achterstand te voorkomen. Vlak voor rust was het wel raak voor Ellen Jansen, die na een voorzet van Jill Roord de bal in het doel wist te krijgen.

Na rust kwam PSV/FC Eindhoven terug in de wedstrijd. Middels een penalty, die werd benut door Daniëlle van den Donk, kwamen de gasten op 2-1. Daarna werden de bezoekers wel dreigender, maar kreeg de thuisploeg ook nog steeds kansen.

Door een doelpunt van Jill Roord na 75 minuten gooide FC Twente Vrouwen de wedstrijd in het slot. Vlak voor tijd wist Anouk Dekker ook nog te scoren, waardoor het team van Arjan Veurink met 4-1 won. [google]

Comfortabele voorsprong op Ajax

FC Twente Vrouwen staan nog altijd op een tweede plaats in de BeNe League. De achterstand op koploper Standard Luik bedraagt drie punten. De voorsprong op nummer drie Ajax, de Nederlandse concurrent van FC Twente, is zes punten, waardoor de Enschedeërs een grote kans maken om opnieuw landskampioen te worden.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, Roetgering ('85 Bosveld), Bakker, Worm ('78 Fillion), Van de Sanden, Dekker, Pieëte, Roord, Jansen, Wigger, Kerkdijk

Opstelling PSV/FC Eindhoven: Christ, Bijl, Van Erp ('46 Van Vlerken), Van de Donk, Van den Boogaard, Kuijpers, Roelvink, Egelmeers, Evers, Coolen, De Kort