FC Twente Vrouwen verspeelt 3-0 voorsprong tegen koploper PSV Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zichzelf zwaar tekort gedaan in de uitwedstrijd tegen koploper PSV Vrouwen. De ploeg van Tommy Stroot verspeelde een 3-0 voorsprong en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

De dames begonnen furieus aan de wedstrijd en na vijf minuten stond er 0-2 op het scorebord. Beide doelpunten werden gescoord door Oranje international Renate Jansen. Dit was tevens de ruststand.

Vlak na rust was het Joëlle Smits die de voorsprong uitbreidde naar 0-3. Dit gebeurde in de 52e minuut. Daarna ging alles mis wat mis kon gaan. PSV Vrouwen kwam terug tot 2-3, Renate Jansen zag in de 86e minuut haar schot uiteenspatten op de lat en in de 90e minuut scoorde PSV Vrouwen de 3-3.

FC Twente passeert Ajax
Door het gelijkspel neemt FC Twente Vrouwen de derde plek over van regerend landskampioen Vrouwen dat verloor van PEC Zwolle Vrouwen. Echter zien de Tukkers het gat met de nummer twee ADO Den Haag groter worden. Het verschil met de Hagenezen is nu vier punten. Het gat met koploper PSV Vrouwen blijft zeven punten.