Samenvatting FC Twente Vrouwen - ADO Den Haag seizoen 2021-2022 (4-4)

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg van Sjaak Polak is doorgaand een lastige tegenstander en dat bleek ook nu weer. De bezoekers kwamen twee keer terug van een achterstand en hield de koploper op een 4-4 gelijkspel.

De eerste helft vielen er maar liefst vier doelpunten. FC Twente kwam in de 8e minuut op voorsprong door een benutte strafschop van Kalma. Vervolgens scoorde ADO Den Haag in de 15e en 26e minuut, en kwam hierdoor brutaal op voorsprong. Nog voor rust was het Peddemors die de stand weer gelijk wist te trekken.

In de tweede helft ging FC Twente op jacht naar de 3-2 en met succes. In de 57e minuut van het Van Dooren die de Tukkers weer op voorsprong zette. Twee minuten later sloeg FC Twente opnieuw toe. Uit een corner scoorde Kalma de 4-2 en daarmee haar tweede van de dag.

Toch was het ADO Den Haag dat zich weer terug in de wedstrijd knokte door in de 72e minuut de aansluitingstreffer te scoren uit een vrije trap. Hier bleef het niet bij want vlak voor tijd scoorden de bezoekers ook nog de 4-4. Dit was tevens de eindstand.

Koploper

Door het gelijkspel blijft FC Twente koploper in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg heeft nu 21 punten uit 11 wedstrijden. Ajax volgt op de tweede positie met 19 punten, maar wel één wedstrijd minder gespeeld. Feyenoord verloor vandaag op bezoek bij PSV en blijft na 11 wedstrijden steken op 19 punten en plek drie.