FC Twente Vrouwen verspeelt kostbare punten tegen VV Alkmaar

FC Twente Vrouwen nam het zondagmiddag in de eredivisie op tegen VV Alkmaar. De ploeg van trainer Tommy Stroot verzekerde zich afgelopen week van een plek bij de laatste zestien in de Champions League, maar speelde ditmaal in competitieverband met 3-3 gelijk.

Al vroeg in de wedstrijd kwam FC Twente op voorsprong. Fenna Kalma kopte een voorzet van Ella Peddemors het doel in en tekende zo voor de 1-0. Slechts vier minuten later verdubbelde Renate Jansen de voorsprong. In de zeventiende minuut kwam VV Alkmaar via Sanne Koopman terug in de wedstrijd, echter maakte Peddemors na een halfuur spelen de 3-1. De bezoekers gaven echter niet op en zagen Kim van Velzen de 3-2 binnenwerken. In de slotfase bepaalde Louise Bos de eindstand op 3-3.

Na vijf speelronden staat FC Twente op de vijfde plek in de eredivisie. De Tukkers wisten tot dusver slechts zeven punten te pakken. PSV gaat momenteel met dertien punten aan kop. De Eindhovenaren wonnen afgelopen vrijdag met maar liefst 9-1 van Excelsior/Barendrecht.

Scoreverloop: 8' 1-0 Kalma 12' 2-0 R. Jansen 17' 2-1 Koopman 30' 3-1 Peddemors 72' 3-2 Van Velzen 80' 3-3 Bos

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Roetgering (61' Altelaar), Darnoud, Wilms, Giesen, Peddemors, Speelman, R. Jansen, Weerden (50' Hilhorst), B. Jansen, Kalma (61' Ellouzi).