FC Twente Vrouwen verspeelt punten in thuisduel met SC Heerenveen

FC Twente Vrouwen heeft de goede lijn van vorige week niet door weten te trekken. Na de 5-0 overwinning op VV Alkmaar verloor het in eigen huis belangrijke punten tegen sc Heerenveen. Na 90 minuten stond er een 0-0 eindstand op het scorebord. Kansen op een doelpunt waren er zeker, met name in de slotfase, maar de ploeg van Tommy Stroot was slordig in de afronding, zo schrijft Oving in de TC Tubantia.

Hoewel de Twentse vrouwen dominant begonnen, verliep het veldspel uiterst moeizaam. Dit veranderde na rust. Renate Jansen had na een uur spelen de 1-0 op het scorebord moeten zetten, maar ze faalde. Het bleek wel de opmars in te luiden vanaf Enschedese kant. Er was nog een schot op de lat en ook waren er voldoende hoekschoppen en vrije trappen om de bal in het net te werken.

SC Heerenveen bleeft compact verdedigen en raakte niet in paniek. Het bleef bij 0-0. Een gestolen punt voor de bezoekers, een verloren punt voor FC Twente Vrouwen. Na vrijdagavond wordt de vijfde plek bezet door de ploeg van Tommy Stroot

FC Twente: Evrard, Roetgering (65. B. Jansen), Moorrees, Giesen, Van der Wal, Folkersma, Van den Goorbergh, Wilms, R. Jansen (75. Blom), Smits, Weerden.