FC Twente Vrouwen voorkomt nederlaag, Kalma vergeet hattrick te scoren

FC Twente Vrouwen heeft de eerste ronde van de nieuwe Eredivisie Cup niet overleefd. Nadat het vorige week een pak slaag kreeg in Eindhoven (5-1, red.), stond vrijdagavond de return op het programma. De ploeg van Tommy Stroot speelde met 3-3 gelijk. Dit was echter niet genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Even leek het erop dat FC Twente Vrouwen opnieuw zou worden getrakteerd op een dikke nederlaag. Fenna Kalma opende in de eerste helft weliswaar de score, maar na rust waren het de bezoekers die drie keer op rij wisten te scoren. Dit gebeurde in een tijdsbestek van slechts vijf minuten.

Na de 3-1 was het FC Twente Vrouwen dat aanzette en zeven minuten later stond het plots weer gelijk. Kalma en Ypema waren de doelpuntenmakers. Vlak voor tijd kreeg Kalma ook nog de kans om de overwinning binnen te slepen én een hattrick te scoren. Haar penalty werd echter gestopt door de keeper waardoor de eindstand werd bepaald op 3-3. Met een eindstand van 8-4 over twee wedstrijden gaat PSV Vrouwen door naar de volgende ronde van de Eredivisie Cup.

Bij FC Twente Vrouwen maakten twee speelsters hun debuut. Keeper Lois Niënhuis startte in de basis en Lotte Jansen mocht invallen.