Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen wacht pittige competitiestart seizoen 2018-2019

FC Twente Vrouwen wacht pittige competitiestart seizoen 2018-2019

Vrijdagmiddag heeft de KNVB het nieuwe programma gepresenteerd van de eredivisie vrouwen seizoen 2018-2019. De eerste speelronde wordt gespeeld op vrijdag 7 september. FC Twente Vrouwen begint met een thuiswedstrijd tegen PSV Vrouwen. De wedstrijd zal worden afgetrapt om 18:30 uur op Sportpark Slangenbeek in Hengelo.

De tweede speelronde moet de ploeg van Tommy Stroot op bezoek bij angstgegner PEC Zwolle waarna in de derde ronde de eerste confrontatie volgt met regerend landskampioen Ajax Vrouwen. Het wordt een bijzondere ontmoeting omdat Kika van Es en Ellen Jansen deze zomer de overstap maken naar de Amsterdammers. Ook Marthe Munsterman tekende bij Ajax na een mislukt avontuur bij Everton FC.

De competitie zal bestaan uit negen ploegen. De winterstop duurt van 22 december 2018 tot en met vrijdag 25 januari 2019. Net als vorig jaar zal er na de reguliere competitie een herindeling plaatsvinden. De bovenste vijf teams gaan dan in de kampioenspoule om de titel strijden. De onderste clubs spelen in poule B om de plekken zes tot en met negen.

Klik hier om het complete competitieprogramma te bekijken.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op