FC Twente Vrouwen walst in eigen huis over ADO Den Haag heen

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond goede zaken weten te doen in de eredivisie. De ploeg van trainer Tommy Stroot nam het in eigen huis op tegen ADO Den Haag, en wist met maar liefst 5-1 te winnen.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Tukkers op voorsprong. Sisca Folkertsma tekende na slechts zes speelminuten voor de 1-0. Na nog geen kwartier spelen werd de score verdubbeld door Joëlle Smits, die vlak na rust ook de 3-0 binnenwerkte. In de 61ste minuut kwam ADO via Romy Speelman op 3-1. Luttele minuten later zette Smits de 4-1, en tevens haar derde doelpunt van de avond, op het scorebord. In de 77ste minuut kwam FC Twente via Smits zelfs op 5-1.

Dankzij de overwinning blijft FC Twente op de tweede plek in de eredivisie staan, met 24 punten uit twaalf gespeelde wedstrijden. ADO volgt met vijf punten minder, echter heeft de club uit Den Haag één wedstrijd minder gespeeld. PSV blijft koploper met 31 punten. De Eindhovenaren wonnen op hetzelfde tijdstip met 0-3 bij Excelsior Barendrecht. Nummer vier Ajax leek goed op weg naar een overwinning bij VV Alkmaar, echter werd de eindstand in blessuretijd bepaald op 2-2.