FC Twente Vrouwen doen goede zaken bij KAA Gent

FC Twente Vrouwen heeft vanavond een eenvoudige zege geboekt op KAA Gent. In Gent werd met maar liefst 0-9 gewonnen, waardoor de vrouwen de koppositie in de BeNe League hebben herovert. Concurrent Standard Luik wist weliswaar in de slotfase nog te winnen bij OH Leuven (2-3), maar door deze grote overwinning is het doelpuntensaldo van FC Twente beter, waardoor de Enschedese ploeg bovenaan staat.

[google]FC Twente Vrouwen begon goed aan de wedstrijd. Al na een kwartier stond de ploeg van trainer Arjan Veurink op een comfortabele voorsprong van 0-3. Na twaalf minuten kon Roord balverlies van KAA Gent afstraffen. Direct daarna maakte Dekker er 0-2 van. Vervolgens wist Sherida Spitse, die een van haar laatste wedstrijden voor FC Twente speelde, via een strafschop de 0-3 op het scorebord te zetten. Nog voor rust wist Anouk Dekker bij haar tegenstander weg te draaien en zo de 0-4 binnen te schieten.

Na rust kon Pieëte er 0-5 van maken. Daarna werd het 0-6 door een doelpunt van Ellen Jansen. Even later wist Pieëte haar tweede doelpunt van de avond te scoren: 0-7. Vervolgens zorgden Spitse (strafschop) en Jansen ervoor dat de eindstand werd bepaald op 0-9.