Van de Sanden schiet FC Twente Vrouwen langs Anderlecht

FC Twente Vrouwen heeft vandaag in de Grolsch Veste gewonnen van RSC Anderlecht. Nadat FC Twente door doelpunten van Van de Sanden en Roord op een 2-0 voorsprong was gekomen, wist Anderlecht tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken. In een doelpuntrijke slotfase met een hoofdrol voor Shanice van de Sanden werd de eindstand bepaald op 4-1.

Van de Sanden zette FC Twente na een half uur op voorsprong. Vlak voor rust is RSC Anderlecht dicht bij de gelijkmaker, maar via keepster Van Veenendaal en de paal werd een gelijkmaker voorkomen. Direct na rust was het raak voor FC Twente, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een handsbal.

Na ruim een half uur wist Jill Roord de voorsprong van FC Twente uit te breiden. Na een voorzet van Pieëte belandde het schot van Jansen op de paal, maar Roord kon het schot uit de rebound wel achter keepster Lemey schieten. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld, want tien minuten voor tijd wist RSC Anderlecht de 2-1 te scoren.

Drie minuten later wist Shanice van de Sanden haar tweede doelpunt van de avond te maken, waardoor de wedstrijd in het slot werd gegooid. Vier minuten voor tijd maakt ze er ook nog 4-1 van. In de blessuretijd krijgt de aanvalster ook nog een kans om haar vierde van de avond te maken, maar keepster Lemey wist redding te brengen.

Door deze overwinning gaat FC Twente nog steeds, samen met Standard Luik, aan kop in de BeNeLeague.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, Roetgering ('74 Marees), Worm, Munsterman, van de Sanden, Pieëte, Roord, Berends ('80 Westervelt), Jansen, Wigger, Kerkdijk.

Opstelling RSC Anderlecht: Lemey, Benabid, Marinucci, De Neve, Crammer, Puttemans ('72 Vanhooren), Lerinckx ('60 Wajnblum), Deloose, Blave, Michez, Hannecart ('82 De Kegel)