FC Twente Vrouwen wint topper van PSV en pakt koppositie

FC Twente Vrouwen heeft vandaag goede zaken gedaan in de kampioenspoule van de Vrouwen Eredivisie. De ploeg van Tommy Stroot won in eigen huis met 2-1 van mede-titelkandidaat PSV en is nu alleen koploper.

Er gebeurde veel in de eerste helft waarin de bezoekers uit Eindhoven na iets meer dan een half uur spelen op een 1-0 voorsprong kwamen. Nog voor rust werd deze voorsprong teniet gedaan door een bijzonder doelpunt van Renate Jansen. De aanvaller zag haar corner direct in het doel belanden.

In de tweede helft gingen beide ploeg op jacht naar de 2-1 en het waren de Tukkers die hierin slaagden. In de 73e minuut was het Dieckmann die op Sportpark het Diekman via de paal scoorde. Twee minuten later was PSV vlakbij de gelijkmaker, maar het was invaller Bente Jansen die de bal van de lijn haalde.

Door de overwinning is FC Twente nu alleen koploper in de Vrouwen Eredivisie. Het gat met PSV en Ajax is slechts één punt. De Eindhovenaren staan tweede op basis van een beter doelsaldo. Volgende week staat voor FC Twente de topper tegen Ajax op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam.