FC Twente Vrouwen zegeviert na zinderende wedstrijd

FC Twente Vrouwen speelde vanmiddag om 14.30 uur laatste wedstrijd in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen. De tegenstander is Heerenveen. Een wedstrijd voor spek en bonen, want het kampioenschap werd afgelopen maandag al beslist. Het seizoen werd in stijl besloten: 3-4.

Al na vijf minuten keek de ploeg van Tommy Stroot tegen een achterstand aan. Tiny Hoekstra was de boosdoener. In de 26ste minuut bracht Joëlle Smits (foto) beide ploegen weer naast elkaar. Vervolgens was het Fenna Kalma die vanaf 11 meter de Friezen weer op voorsprong bracht.

In de tweede helft schoot FC Twente uit de startblokken. Drie minuten nadat de teams uit de kleedkamers waren gekomen werd er gescoord door de Tukkers. Het doelpunt kwam op naam van Sabrina Ellouzi. Myrthe Moorrees maakte er een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd 2-3 van.

Ze leek hiermee de wedstrijd in het voordeel van FC Twente Vrouwen te beslissen. Smits deed daar drie minuten voor het einde een schepje bij bovenop. Vanaf de penaltystip zorgde zij voor de marge van twee.

De spanning kwam terug in de wedstrijd toen Dayna Schra namens Heerenveen in de blessuretijd voor de 3-4 zorgde.