FC Twente Vrouwen doen goede zaken in BeNe League A

De FC Twente Vrouwen hebben vandaag gewonnen van de vrouwen van RSC Anderlecht. Het werd 1-3. De ploeg van trainer Arjan Veurink, die vorige week Kampioen van Nederland werd door te winnen van Lierse SK, staat nog steeds op een tweede plaats in de BeNe League A.

RSC Anderlecht kwam na twintig minuten op voorsprong. Vlak voor rust zette Sherida Spitse FC Twente weer op gelijke hoogte met RSC Anderlecht. Vlak daarna scoorde FC Twente weer, maar dit doelpunt werd afgekeurd. Een kwartier voor tijd zette Ellen Jansen FC Twente op voorsprong. In de blessuretijd wist zij er ook nog 1-3 van te maken.

Concurrent om het kampioenschap in de BeNe League A Standard Luik speelde gelijk tegen Lierse SK. Hierdoor is het verschil tussen nummer 1 Standard Luik en nummer 2 FC Twente verkleind van drie punten tot één punt. Op 25 mei is de laatste speelronde van de BeNe League A, waarin de twee ploegen elkaar in de Grolsch Veste om 15.00 uur treffen. De FC Twente Vrouwen zullen deze wedstrijd winnend af moeten sluiten om kampioen van de BeNeLeague A te worden.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, Roetgering, Klein Braskamp, Bakker, Worm, Dekker, Spitse, Munsterman, Pieëte, Jansen, Renfurm