FC Twente Vrouwen

17-jarige Kaptein maakt debuut in selectie Oranje Leeuwinnen: "Heeft het afgedwongen"

17-jarige Kaptein maakt debuut in selectie Oranje Leeuwinnen: "Heeft het afgedwongen"

Dinsdag maakte bondscoach Andries Jonker zijn selectie bekend voor de aankomende interlandperiode van het Nederlands vrouwenelftal. In zijn selectie heeft Jonker de jonge Wieke Kaptein van FC Twente opgenomen. De pas zeventienjarige Hengelose middenveldster is voor het eerst geselecteerd voor de Oranje Leeuwinnen.

"Wieke Kaptein is nu al een van de motoren van FC Twente", vertelt Jonker over zijn keuze in gesprek met NOS. "Ze is piepjong, maar als je iedere week goed speelt, dwing je een uitnodiging voor het Nederlands elftal af." Kaptein werd vorig seizoen uitgeroepen tot Talent van het Jaar van de vrouwen eredivisie. Naast de middenveldster zijn er nog vier spelers van FC Twente opgenomen in de selecite: Daphne van Domselaar, Caitlin Dijkstra, Fenna Kalma en Renate Jansen.

De Oranje Leeuwinnen gaan op vrijdag 7 april om 20:00 uur een oefenwedstrijd afwerken in eigen land tegen Duitsland. Vier dagen later speelt de ploeg weer een vriendschappelijke interland. Dan komt Polen op bezoek. De wedstrijden staan in het teken van de voorbereiding op het WK van aankomende zomer. Daarin zit Nederland in een poule met Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam. Van de VS verloor Nederland tijdens het afgelopen WK de finale. Het WK in Australië en Nieuw-Zeeland begint op 20 juli.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties