FC Twente Vrouwen

17-jarige (!!) Kaptein uit Hengelo debuteert voor Oranje Leeuwinnen

FC Twente is weer een international rijker. Dinsdagavond maakte de Hengelose Wieke Kaptein haar officiële debuut voor de Oranje Leeuwinnen tijdens de vriendschappelijke interland Nederland - Polen. De nog maar 17-jarige Kaptein mocht in de 81e minuut haar opwachting maken als vervanger van Lieke Martens. De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor de Oranje Leeuwinnen.

Oranje startte de wedstrijd met slechts één speler van de koploper en regerend landskampioen van de eredivisie FC Twente. Alleen Daphne Domselaar is haar plek zeker onder bondscoach Andries Jonker. De oefenmeester deed de gehele wedstrijd geen beroep op de topscorer van de wereld en FC Twente Fenna Kalma. Twente-verdediger Caitlin Dijkstra mocht de tweede helft nog wel invallen.

Daarnaast speelden er ook weer een flink aantal speelsters die in het verleden het shirt van FC Twente droegen. Jill Roord, Sherida Spitse en Stephanie van der Gragt en Lineth Beerensteyn stonden in de basis. Roord en Beerensteyn scoorden beide een doelpunt. In de tweede helft mochten ook Lynn Wilms en Kerstin Casparij invallen.

Naast Polen speelde Oranje in deze interlandperiode ook nog tegen Duitsland. Die wedstrijd ging met 1-0 verloren. Beide wedstrijden dienden ter voorbereiding op het WK dat komende zomer wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Nederland zit in de poule met Portugal, America en Vietnam. De eerste wedstrijd is op 23 juli tegen Portugal. De aftrap is om 9:30 uur Nederlandse tijd.