FC Twente Vrouwen

Auée maakt debuut in selectie Oranje Leeuwinnen, Olislagers en Kalma keren terug

Auée maakt debuut in selectie Oranje Leeuwinnen, Olislagers en Kalma keren terug

Bondscoach Andries Jonker heeft bekendgemaakt welke spelers zijn opgeroepen voor de komende interlandperiode. Tijdens de interlandperiode neemt het Nederlands vrouwenelftal het op tegen België en Engeland in de Nations League. Er zijn drie wijzigingen ten opzichte van de selectie van het afgelopen WK, waarin Nederland werd uitgeschakeld in kwartfinale door met 2-1 te verliezen van Spanje.

FC Twente-speelster Marit Auée maakt haar debuut in de selectie van de Oranje Leeuwinnen. Daarnaast keert verdediger Marisa Olislagers terug in de selectie. naast Auée en Olislagers zitten ook teamgenoten Caitlin Dijkstra, Wieke Kaptein en Renate Jansen bij de selecite. Daarnaast zit Fenna Kalma, de spits die deze zomer van FC Twente naar het Duitse VfL Wolfsburg vertrok, zit weer bij de selectie. Velen zetten afgelopen zomer hun vraagtekens bij de keuze van bondscoach Andries Jonker om Kalma niet mee te nemen naar Australië en Nieuw-Zeeland voor het WK.

De Oranje Leeuwinnen spelen op vrijdag 22 september om 20:30 uur in de Nations League in en tegen tegen België. Op dinsdag 26 september om 20:00 uur staat de thuiswedstrijd tegen het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman op het programma in Stadion Galgenwaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties