FC Twente Vrouwen

Bondscoach verklaart selectie piepjonge Kaptein: "Dan dwing je een uitnodiging voor het Nederlands elftal af"

Bondscoach verklaart selectie piepjonge Kaptein: "Dan dwing je een uitnodiging voor het Nederlands elftal af"

Volgende week wordt opnieuw een bijzondere week voor Wieke Kaptein. De nog maar 17-jarige middenvelder van FC Twente Vrouwen kreeg een belletje van bondscoach Andries Jonker en mag voor de eerste keer aansluiten bij de Oranje Leeuwinnen. Het gebeurde een week nadat ze werd opgenomen in de lijst van de negen grootste talenten van de wereld.

"Ze is piepjong, maar als je iedere week goed speelt, dwing je een uitnodiging voor het Nederlands elftal af", is de uitleg van de bondscoach. FC Twente-trainer Joran Pot is het hier volkomen mee eens. "Als je goed genoeg bent, dan boeit een leeftijd niet", vertelt hij in gesprek met de Gelderlander. "Op basis van wat Wieke dit seizoen bij ons laat zien is het terecht dat ze zich mag meten met de beste speelsters van het land. Ze staat er elke week. Natuurlijk heeft zij ook wel eens een mindere dag, maar ze zakt nooit door een ondergrens. Dat zegt wel iets.”

Volgens de bondscoach is Kaptein één van de motoren van FC Twente. Ook hier kan Twente-trainer Pot zich wel in vinden. "Ze is heel dynamisch", vervolgt hij het gesprek met Ten Voorde. "Een echte atlete, fysiek ijzersterk en voetballend heel goed. Ze draait heel makkelijk bij een tegenstander weg, waardoor wij onder de druk uit kunnen voetballen en elders op het veld een mannetje meer kunnen creëren."

De Oranje Leeuwinnen spelen de komende interlandperiode twee vriendschappelijke wedstrijden. Op vrijdag 7 april is Duitsland de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Fortuna Sittard. Op dinsdag 11 april treft de ploeg van Andries Jonker Polen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het Kasteel, de thuisbasis van Sparta Rotterdam. Beide wedstrijden worden om 20:00 uur afgetrapt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties