FC Twente Vrouwen

Complimenten voor FC Twente Vrouwen: "Je ziet dat ze echt een groei doormaken"

Complimenten voor FC Twente Vrouwen: "Je ziet dat ze echt een groei doormaken"

Afgelopen zaterdag won FC Twente Vrouwen op het terrein van Sparta Enschede na een vroege 2-0 achterstand met 2-3 van Levante UD, dat vorig seizoen achter FC Barcelona en Real Madrid op de derde plaats eindigde in de Spaanse competitie. Daarmee plaatste de ploeg van trainer Joran Pot zich voor de tweede en laatste voorronde van de Champions League.

Tijmen van Wissing vindt het een knappe prestatie. "Spanje is wereldkampioen en dit is toch de nummer drie van de Spaanse competitie", zegt de clubwatcher bij De Oosttribune van RTV Oost. "Je ziet dan toch wel dat ze echt een groei doormaken. Een paar jaar geleden waren er niet zoveel mensen bij", doelt Van Wissing op het feit dat honderden mensen aanwezig waren op het terrein van Sparta Enschede om de wedstrijd te bekijken.

"Ik ben vaak heel cynisch over het vrouwenvoetbal. Ik zag ook weer een keepster bij Feyenoord huilend het veld afgaan en ik dacht: waar zitten we nou weer naar te kijken? Maar hoe Twente dit deed... Er zat echt gif in die ploeg", aldus Van Wissing.

Jan van Staa is het met zijn collega eens. "We hebben het er vaak over gehad: ze worden steeds beter, de topploegen in Nederland. Twente is er daar ook één van. Dit soort wedstrijden heb je juist nodig om die volgende stappen te maken. Van 2-0 naar 2-3 op dit niveau, dat is echt knap", besluit Van Staa.

FC Twente Vrouwen gaat dankzij de overwinning uitkomen in de tweede voorronde van de Champions League. Er wordt vrijdag geloot voor deze ronde. De mogelijke tegenstanders van FC Twente zijn VfL Wolfsburg, Paris Saint-Germain, Real Madrid, AC Sparta Praag en BK Häcken. De loting is vrijdag om 13:00 uur live te bekijken op de website van de UEFA.

De heenwedstrijd gaat gespeeld worden op dinsdag 10 of woensdag 11 oktober, de return wordt gespeeld op woensdag 18 of donderdag 19 oktober. Als FC Twente doorgaat, zit het in de groepsfase van de Women's Champions League. Verliest de ploeg, dan staat het met lege handen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties