FC Twente Vrouwen

DONE DEAL: 1. FC Köln neemt Stolze over

DONE DEAL: 1. FC Köln neemt Stolze over

Anna-Lena Stolze maakt na dit seizoen de overstap naar 1. FC Köln. De 23-jarige aanvaller was dit seizoen geen basisspeler meer bij FC Twente Vrouwen. Afgelopen zaterdag speelde ze haar laatste minuten in het shirt van FC Twente in de gewonnen kampioenswedstrijd tegen Telstar. Ze viel in de 89e minuut in voor clubicoon Renate Jansen.

Stolze werd anderhalf jaar door FC Twente gehuurd van VfL Wolfsburg, waarna de Duitse aanvaller definitief werd overgenomen. Medio 2022 tekende ze een tweejarig contract bij FC Twente, die deze zomer afloopt. 1. FC Köln neemt haar over. Stolze stond te boek als een groot talent, maar kampte helaas te vaak met blessures.

"We kijken al een hele tijd naar Anna-Lena Stolze en zijn blij dat we haar nu in ons team hebben kunnen opnemen", zegt Nicole Bender-Rummler, hoofd dames- en meisjesvoetbal bij 1. FC Köln, tegenover Kicker. "Ze is een aanvallende speelster met wie we komend seizoen ons aanvallende spel nog gevarieerder kunnen maken. Ze heeft de afgelopen 3,5 jaar waardevolle ervaring opgedaan in de Nederlandse competitie."

Stolze is blij met de transfer. "Ik kijk uit naar de Bundesliga, FC en de hele stad. Ik wil helpen hier samen succesvol te zijn. Het pad en het potentieel van 1. FC Köln hebben mij overtuigd en ik kan Ik kan niet wachten om er in de toekomst deel van uit te maken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties