FC Twente Vrouwen

DONE DEAL: 'Een van de grootste talenten' Rijsbergen tekent bij FC Twente Vrouwen

DONE DEAL: 'Een van de grootste talenten' Rijsbergen tekent bij FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft weer een nieuwe speler binnen. Het gaat om Liz Rijsbergen, die wordt gezien als een groot talent. De 21-jarige aanvaller komt over van ADO Den Haag en heeft in Enschede een contract tot medio 2025 getekend. Ze is de tweede speelster die na dit seizoen de overstap maakt van ADO naar FC Twente. Ook Jaimy Ravensbergen verhuist van Den Haag naar Enschede.

In 2020 maakte Rijsbergen haar debuut voor ADO Den Haag. Dit seizoen was ze in twintig eredivisiewedstrijden goed voor maar liefst elf doelpunten en acht assists bij de ploeg van voormalig FC Twente-speler Sjaak Polak, die vijfde eindigde in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Rijsbergen is heel blij met de overstap. "FC Twente is net als ADO Den Haag een heel familiaire club. Ik denk dat dat goed bij mij past", vertelt de 21-jarige aanvaller op de officiële website van FC Twente. "Ik wil mijzelf hier verder ontwikkelen, hopelijk met veel doelpunten en assists zodat ik belangrijk kan zijn voor het team. Dan kunnen we mooie resultaten behalen. Bovenin meespelen in de Eredivisie is voor mij een belangrijke factor geweest. Daarnaast natuurlijk het uitkomen in de Champions League. Daar droom je als klein meisje van en ik ben blij dat die droom nu uitkomt."

Ook technisch manager René Roord is verheugd over de transfer. "Ik ben ontzettend blij dat we Liz naar FC Twente hebben kunnen halen. Ze is momenteel een van de grootste talenten en aansprekende speelsters op de Nederlandse velden. Onze verwachting is dat ze zich bij ons naar de top van Nederland kan spelen", besluit Roord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties