FC Twente Vrouwen

DONE DEAL: Jeugdspeler Van Engen terug naar Doetinchem en is eerste aankoop De Graafschap (v)

DONE DEAL: Jeugdspeler Van Engen terug naar Doetinchem en is eerste aankoop De Graafschap (v)

Bibi van Engen uit Doetinchem vertrekt na dit seizoen terug naar de plek waar ze vandaan komt. Via de Doetinchemse amateurclubs VIOD en DZC'68 kwam ze in de jeugd van FC Twente Vrouwen terecht, waar ze uitkomt in het beloftenelftal. Ze trainde geregeld mee met het eerste elftal en speelde weleens mee in de oefenwedstrijden, maar zal niet voor haar kans gaan bij het eerste van FC Twente. Na dit seizoen vertrekt ze naar De Graafschap.

Daar is algemeen manager Hilde Gerritsen maar wat blij mee. "We zien in Bibi een controlerende middenvelder die, ondanks haar leeftijd, al flink wat ervaring opgedaan heeft als vaste waarde bij Jong FC Twente", zegt Gerritsen op de officiële website van De Graafschap. "Ook als persoon heeft ze kwaliteiten die ons als team verder zullen brengen. Ze maakte op jonge leeftijd de stap van DZC’68 naar FC Twente en we zijn blij dat Bibi nu 'thuiskomt'."

"De Graafschap heeft een heel mooi en goed plan", vertelt de achttienjarige Van Engen, die op het middenveld speelt. "Het voelt voor mij écht als thuiskomen, als Doetinchemse. Ik kan niet wachten om samen met De Graafschap onze dromen werkelijkheid te laten worden!"

De Graafschap is vanaf komend seizoen actief in de Eerste Divisie Vrouwen. Daarmee worden de Superboeren de eerste Gelderlandse betaald voetbalclub met een vrouwentak binnen de voetbalorganisatie. Van Engen is de eerste aankoop voor De Graafschap voor het nieuwe seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties