FC Twente Vrouwen

Everaerts hoopt op steun supporters: "Laten ons niet uit het veld slaan"

Everaerts hoopt op steun supporters: "Laten ons niet uit het veld slaan"

FC Twente heeft afgelopen zondag voor het eerst verloren in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg ging op bezoek bij Fortuna Sittard waar Caitlin Dijkstra al na 23 minuten rood kreeg. De Tukkers kwamen met tien tegen elf op een 1-0 voorsprong, maar in de blessuretijd van de tweede helft won de thuisploeg door de 2-1 te scoren.

Dinsdag werd bekend dat de scheidsrechter Dijkstra onterecht de rode kaart heeft getoond. De kaart werd geseponeerd, maar daar koopt de ploeg nu weinig voor. De kaart kan verstrekkende gevolgen hebben voor de rest van het seizoen, want door het verlies is Ajax weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap.

Verdediger Kim Everaerts speelde zondag de hele wedstrijd mee en blikt terug. "De eerste twintig minuten tegen Fortuna hadden wij echt de overhand. Zelfs na de rode kaart van Caitlin had ik het gevoel dat we de bovenliggende partij waren. We maakten alleen onze kansen niet af en dan wordt het moeilijk. We verliezen de wedstrijd uiteindelijk op twee beslissingen van de scheidsrechter, terecht of niet, maar we laten ons niet uit het veld slaan."

Zaak is nu om de draad weer op te pakken, want aanstaande vrijdag is VV Alkmaar de tegenstander in Enschede. "Alkmaar is een stugge ploeg. Ze willen voetballen, maar zakken soms ook ver in om de ruimtes klein te houden. Het is voor ons belangrijk om er kort op te zitten en zo snel mogelijk een doelpunt te maken."

"Een thuiswedstrijd is altijd lekker, op ons eigen veld met onze eigen supporters. We hebben een terugslag gehad, maar we zijn onze vorm niet kwijt. Vrijdag gaan we het veld op zoals we de dat de afgelopen weken hebben gedaan. Ik hoop dat de supporters er zijn om ons te steunen", besluit de verdediger op de clubwebsite. De wedstrijd wordt vrijdag afgetrapt om 19:30 uur op Sportcampus Diekman. Voor tickets, klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties