FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) euforisch na knappe overwinning: "We gaan dit lekker vieren"

FC Twente (v) euforisch na knappe overwinning: "We gaan dit lekker vieren"

FC Twente Vrouwen wist zaterdagavond de tweede voorronde van de Champions League te bereiken. De Tukkers kwamen vroeg in de wedstrijd op een 2-0 achterstand tegen de Spaanse nummer drie Levante UD, maar bogen de wedstrijd helemaal om en wonnen met 2-3. Daarmee heeft FC Twente de eerste voorronde overleefd en gaat het naar de tweede en tevens laatste voorronde.

Trainer Joran Pot zag dat zijn ploeg het op het begin van de wedstrijd heel lastig had. "De Spanjaarden brachten temperament en intensiteit met zich mee, daar hadden we moeite mee in het begin", vertelt de 34-jarige oefenmeester op de officiële website van FC Twente. "We waren zoekende en moesten ons aanpassen aan hun tempo, waardoor we snel in de wedstrijd tegen een 2-0 achterstand aankeken.

"Toen we de goal scoorden maakte dat veel los en zorgde dat voor veel pit in de wedstrijd. Onze taak was om hier rustig uit te voetballen. De meiden, en ik natuurlijk ook, zijn superblij. Het is ontzettend knap om na een achterstand zo hard te blijven werken en in de wedstrijd te blijven. Een groot compliment voor het team", aldus Pot.

Verdediger Marisa Olislagers sluit zich bij de woorden van haar trainer aan. "Levante was heel fel en ze speelden op een hoog niveau. Ze zijn niet voor niks de nummer drie in Spanje. Ze waren fel en daar hadden we moeite mee. Na de 2-1 kregen we het geloof weer helemaal terug." Olislagers hield dan ook vertrouwen. "We scoren altijd, dus ik wist dat het goed zou komen. We gaan dit lekker vieren, het is een hele prestatie", besluit de 23-jarige verdediger.

Door de Champions League-wedstrijd kwam FC Twente Vrouwen dit weekend niet in actie in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Aankomend weekend staat er wel weer gewoon een competitiewedstrijd op het programma. Zaterdag om 14:00 uur gaat de ploeg op bezoek bij Telstar, dat vorig seizoen één-na-laatste werd met slechts twaalf punten uit twintig duels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties