FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) gaat vanmiddag al voor eerste prijs: "We gaan volle bak"

FC Twente (v) gaat vanmiddag al voor eerste prijs: "We gaan volle bak"

Voor FC Twente Vrouwen begint het seizoen vanmiddag officieel. Voor de Tukkers staat meteen een prijs op spel. Als bekerwinnaar neemt FC Twente het op tegen landskampioen Ajax in de Supercup. Om 14:00 uur wordt het duel gespeeld op Sportcomplex De Toekomst in Amsterdam. Volgende week speelt FC Twente in de voorronde van de Champions League.

Ziet trainer Joran Pot deze wedstrijd als een duel om een prijs of als voorbereiding op de Champions League-wedstrijden? "Voor mij gaat het hier gewoon om een prijs", zegt Pot in gesprek met TC Tubantia. "Het is de kick-off van het nieuwe seizoen, waarbij de kampioen en bekerwinnaar meteen om een prijs strijden. Ik zou niet weten waarom dit als een oefenwedstrijd gezien moet worden. Deze wedstrijd wil ik gewoon graag winnen en dat willen de meiden ook. Natuurlijk is het een goede generale repetitie voor de voorronde van de Champions League, maar we gaan volle bak."

De van ADO Den Haag overgekomen Liz Rijsbergen gaat haar officiële debuut maken voor FC Twente. "Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik voelde me vanaf minuut één hier thuis. De voorbereiding ging goed en ik voel me fit, dus dat is fijn", vertelt de 21-jarige aanvaller op de officiële website van FC Twente.

"Het is fijn dat we gaan beginnen aan het seizoen. Wekelijks werk je met het team naar wedstrijden toe en nu het een échte wedstrijd is die ook nog eens gaat om een prijs, maakt het extra leuk. We hebben goede trainingsweken gehad en sterke oefenwedstrijden gespeeld, dus daar zullen we ons aan vasthouden. We gaan er met vertrouwen heen", aldus Rijsbergen.

Ook de aanvaller ziet de wedstrijd tegen Ajax als een duel om een echte prijs. "We weten dat er belangrijke weken aankomen, weken om de prijzen en om een plekje in de Champions League. Maar we focussen ons nu op komende zaterdag. Het is een belangrijke wedstrijd, we zijn fit en we gaan er vol voor. We willen de Supercup heel graag winnen", besluit Rijsbergen.

De wedstrijd tegen Ajax is te zien om ESPN 1. De voorbeschouwing begint om 13:30 uur, om 14:00 uur wordt afgetrapt op De Toekomst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties