FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) herpakt zich met zege op ADO, opmerkelijke hoofdrol voor Olislagers

FC Twente Vrouwen had weinig tijd om te treuren na de uitschakeling tegen BK Häcken in de laatste voorronde van de Women's Champions League. Zaterdagmiddag moest de ploeg alweer aan de bak in de Eredivisie Vrouwen. De Tukkers gingen op bezoek bij ADO Den Haag dat het seizoen matig is gestart. Hoewel het spel met name de eerste helft niet goed was, nam de ploeg van Joran Pot wel terecht drie punten mee naar Enschede.

In de 28e minuut kwam FC Twente op een 1-0 voorsprong door een goal van Liz Rijsbergen, uitgerekend de aanvaller die afgelopen seizoen de overstap maakte van ADO Den Haag naar FC Twente. Het was Olislagers die de fraaie assist gaf. Terwijl Rijsbergen scoorde, kwam voormalig FC Twente-speler Lysanne van der Wal ingegleden. De middenvelder van ADO moest de te late ingreep bekopen met een blessure aan haar rechter arm en moest daardoor worden gewisseld. Vlak voor rust maakte ADO de gelijkmaker uit een strafschop. Deze werd gegeven nadat Olislagers onbewust hands maakte in het strafschopgebied. Ze kreeg een afstandsschot op de arm waarna de scheidsrechter onverbiddelijk naar de stip wees.

In de tweede helft kwam FC Twente opnieuw op voorsprong. Het was de onfortuinlijke Olislagers die de bal met een schitterende krul achter de keeper, die er niet goed uit zag, werkte. In de 68e minuut was het opnieuw raak. Wederom op aangeven van Olislagers scoorde Kaptein de 3-1. De wedstrijd leek beslist, maar enkele minuten later greep de bejubelde Olislagers onvoldoende in en scoorde de thuisploeg totaal tegen de verhouding in de aansluitingstreffer. Hierdoor was Olislagers zaterdagmiddag betrokken bij alle vijf de goals. Vlak voor tijd moest ze worden gewisseld, maar na afloop liet ze weten dat ze zich maandag gewoon kan melden bij Oranje. Er veranderde niets meer aan de stand: 3-2 voor FC Twente.

Door de overwinning stijgt FC Twente Vrouwen naar de tweede plek op de ranglijst. Het heeft nu één punt minder dan koploper FC Utrecht dat inmiddels twee wedstrijden meer heeft gespeeld dan de Tukkers.