FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) naar finale Eredivisie Cup, aartsrivaal Ajax sneuvelt verrassend

FC Twente (v) naar finale Eredivisie Cup, aartsrivaal Ajax sneuvelt verrassend

FC Twente Vrouwen kan zich op gaan maken voor de finale van de Eredivisie Cup. De ploeg, die afgelopen weekend voor de negende keer kampioen werd van de Vrouwen Eredivisie, versloeg in de halve finale Fortuna Sittard met 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Jansen, Van Dooren en Auée. FC Twente won drie van de vier eerdere edities van de Eredivisie Cup, waarvan de laatste vorig seizoen.

In de finale treffen de Tukkers toch wel verrassend PSV dat in Amsterdam te sterk was voor Ajax. De Eindhovenaren scoorden pas in de 88e minuut de gelijkmaker en dwongen daarmee een verlenging af. In de eerste helft van de verlenging werd een strafschop benut en dat bleek voldoende voor de winst. De finale vindt plaats op zondag 26 mei.

Opstelling FC Twente Vrouwen:
Doege, Everaerts, Carleer, Auée, Olislagers, Te Brake, Van Ginkel (80' Boshuizen), Van Dooren, Jansen (62' Dhont), Ravensbergen (80' Kroese), Vliek (62' Stolze).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties