FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) nieuwe koploper Eredivisie Vrouwen na zege in Rotterdam

FC Twente (v) nieuwe koploper Eredivisie Vrouwen na zege in Rotterdam

FC Twente is de nieuwe koploper van de Vrouwen Eredivisie Vrouwen. De Tukkers gingen op bezoek in Rotterdam om het daar op te nemen tegen Excelsior. In Kralingen won de ploeg van Joran Pot met 2-0. Het ging niet makkelijk, want de openingstreffer viel pas in de 55e minuut. Het was Te Brake die de score opende. In de 79e minuut gooide Groenewegen van Excelsior de wedstrijd definitief in het slot door een eigen doelpunt.

Omdat de wedstrijd AZ - Fortuna werd uitgesteld en PSV met 2-0 verloor op bezoek bij PEC Zwolle, is FC Twente nu de nieuwe koploper van de Eredivisie Vrouwen. De Enschedese club staat nu in punten en aantal wedstrijden gelijk met Fortuna Sittard en FC Utrecht, maar staat bovenaan op basis van een beter doelsaldo.

In de 62e minuut was er ook nog een bijzonder moment voor Ella Peddemors. De 21-jarige middenvelder uit Glanerbrug raakte tien maanden geleden zwaar geblesseerd aan haar knie, en maakte vrijdagavond haar rentree.

Opstelling FC Twente:
De Jong, Everaerts, Dijkstra, Auée, Olislagers, Te Brake (69' Kroese), Kaptein (63' Peddemors), Rijsbergen (92' Oude Elberink), Vliek, Stolze (45' Ziemer), Jansen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties