FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) rekent zich niet rijk na winst op Ajax: Deceptie van vorig seizoen knaagt nog steeds

FC Twente (v) rekent zich niet rijk na winst op Ajax: Deceptie van vorig seizoen knaagt nog steeds

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag een belangrijke slag geslagen in de race om de titel. De Tukkers wonnen op bezoek bij aartsrivaal Ajax met 1-0 door een doelpunt van Renate Jansen. Een gelukkige overwinning, want Ajax had minimaal een gelijkspel verdiend. Maar daar maalt in Enschede helemaal niemand om. Het gat met Ajax is hierdoor opgelopen tot vijf punten.

Toch is iedereen voorzichtig met uitspraken over een eventueel kampioenschap. Ook vorig seizoen had FC Twente een voorsprong, maar glipte de schaal op de laatste speeldag door de vingers. "Iedereen dacht dat we de titel wel even binnen zouden halen. We gaan ons nu niet te vroeg rijk rekenen", aldus Joran Pot na afloop van de kraker tegen de Amsterdammers.

Matchwinner Renate Jansen stond na afloop dan ook vrolijk voor de camera. Maar ze wist ook dat haar ploeg geluk heeft gehad. Ajax had in de tweede helft goede kansen en raakte daarbij zelfs nog de lat. "Daar hadden we het wel moeilijk mee, maar we weten ook dat wij een heel goede verdediging hebben. Als we de nul houden zijn we een heel eind, want wij scoren bijna altijd."

Omdat Ajax Europees voetbal speelt, verwacht Jansen dat dit de Amsterdammers wel energie gaat kosten. Dit zou kunnen leiden tot meer puntverlies in de competitie. "Als je Europees speelt, met wedstrijden door de week en in het weekend, dan wordt het gewoon pittig." Toch rekent Jansen zich nog niet rijk. "We hebben nu een mooie voorsprong opgebouwd, het zou echt zonde zijn als we die verspelen door een misstap", besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties