FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) schakelt door na midweekse deceptie: "Iedereen heeft de knop omgezet"

FC Twente (v) schakelt door na midweekse deceptie: "Iedereen heeft de knop omgezet"

Na de deceptie van afgelopen woensdag tegen BK Häcken in de laatste voorronde van de Women's Champions League, moet de ploeg zich weer op zien te laden voor de competitie. Zaterdagmiddag wacht de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Die ploeg is terug te vinden op een toch wel teleurstellende zevende plek met vier punten uit vijf wedstrijden. FC Twente Vrouwen is na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen en zonder puntverlies.

"Gisteren hebben we een hersteldag gehad en vandaag weer een gewone training", begint FC Twente-aanvaller Liz Rijsbergen op de clubwebsite. "We hebben het duel uiteraard nabesproken, maar de knop moet snel om naar zaterdag want we hebben niet lang de tijd. We hadden één dag om de wedstrijd te kunnen vergeten en vandaag was het weer volle focus op morgen. Iedereen heeft de knop omgezet en dat is fijn."

"Het is fijn dat we weer snel een wedstrijd hebben. Wanneer we ons eigen spel spelen, want we zijn goed aan de bal en verdedigend sterk, dan hebben we een goede kans om te winnen. En we willen heel graag winnen, zodat we met een lekker gevoel de interlandperiode in gaan."

De wedstrijd tegen ADO Den Haag wordt een speciale voor Rijsbergen, want ze maakte haar eredivisiedebuut in het groen-geel. Afgelopen zomer besloot ze Den Haag in te ruilen voor FC Twente waar de rechtsbuiten nu fungeert als spits. Met vijf treffers in drie competitiewedstrijden doet ze het uitstekend. Maar wat mogen we verwachten van de tegenstander?

"Het team lijkt nog aardig op de ploeg van vorig seizoen, dus er zitten veel bekenden in voor mij. ADO doet het vaak goed tegen topploegen, er komt altijd wel wat los. Dat is de afgelopen jaren wel te zien geweest, volgens mij. Ik heb aan de andere kant gestaan dus weet wel hoe dat is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties