FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) verzuimt landstitel te pakken dankzij gelijkspel tegen FC Utrecht

FC Twente (v) verzuimt landstitel te pakken dankzij gelijkspel tegen FC Utrecht

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagmiddag verzuimd de landstitel te pakken. Op bezoek bij FC Utrecht werd met 2-2 gelijkgespeeld. Dat is nog geen reden tot paniek: de voorsprong op Ajax is nog zeven punten. FC Twente speelt nog twee wedstrijden, Ajax nog drie. Op woensdag 1 mei om 18:45 uur spelen beide ploegen een wedstrijd. Dan kan het negende kampioenschap alsnog in de wacht worden gesleept.

FC Twente kwam nog op voorsprong in Utrecht, waar onder meer technisch directeur Arnold Bruggink en algemeen directeur Dominique Scholten aanwezig waren. Het was Marisa Olislagers die via een mooie treffer de 0-1 maakte in de 24e minuut. Een kwartier later kwam FC Utrecht op gelijke hoogte na zwak verdedigend werk van Danique van Ginkel. FC Twente ging op jacht naar de voorsprong, maar het was uiteindelijk FC Utrecht die deze in de 77e minuut pakte. FC Twente wist er nog 2-2 van te maken via Caitlin Dijkstra, maar een gelijkspel was niet genoeg om Ajax van de troon te stoten als kampioen van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Op woensdag 1 mei om 18:45 uur speelt FC Twente op bezoek bij nummer vier Fortuna Sittard. Tegelijkertijd speelt Ajax in eigen huis tegen nummer drie PSV. Als FC Twente die avond evenveel of meer punten pakt dan Ajax, is de ploeg van trainer Joran Pot kampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties