FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen gekwalificeerd voor Champions League zonder zelf te spelen

FC Twente Vrouwen gekwalificeerd voor Champions League zonder zelf te spelen

Het was slechts nog een formaliteit, maar het is nu officieel: FC Twente Vrouwen gaat volgend seizoen weer de Champions League in. De Tukkers kwamen vrijdag zelf niet in actie, maar door de nederlaag van nummer drie Fortuna Sittard op bezoek bij ADO Den Haag kunnen de Limburgers niet meer over FC Twente heen en gaat de ploeg van trainer Joran Pot volgend seizoen de voorrondes van de Champions League in.

De nummer één en twee van de Azerion Vrouwen Eredivisie kwalificeren zich afzonderlijk voor de eerste voorronde van de Champions League. Daar wordt een mini-toernooitje afgewerkt: door de halve finale en finale te winnen kwalificeert een ploeg zich voor de tweede voorronde. Daarin wordt een heen- en terugwedstrijd afgewerkt. De winnaar van het tweeluik gaat naar de groepsfase van de Champions League. Vorig seizoen strandde FC Twente tegen Benfica in de finale van de eerste voorronde.

Het is nog wel een droom van FC Twente om met het vrouwenelftal mee te doen aan de groepsfase van het Europese toernooi. De club gaat dan ook meer investeren in het vrouwenvoetbal, zo gaf algemeen directeur Paul van der Kraan begin dit jaar aan bij de nieuwjaarsreceptie van FC Twente. Wij vinden dat de vrouwen zich ook verder moeten ontwikkelen, dat ze een stapje verder en hoger moeten. Wij hebben als club de wens uitgesproken om ook een keer de groepsfase van de Champions League te halen, niet alleen de voorronde", zo zei hij onder andere.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties