FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen oefent vrijdag tegen PEC Zwolle: Toegang gratis

FC Twente Vrouwen oefent vrijdag tegen PEC Zwolle: Toegang gratis

FC Twente Vrouwen begon twee weken geleden al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van Joran Pot werkt toe naar de voorrondes van de Womens Champions League waarin het in de halve finale is gekoppeld aan het Oostenrijkse SK Sturm Graz. Als deze wedstrijd wordt gewonnen dan treft het in de finale de winnaar van Levante (Spanje) - Stjarnan (IJsland).

Om goed voor de dag te komen speelt FC Twente Vrouwen een aantal oefenwedstrijden. Komende vrijdag is PEC Zwolle de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Scheurserve, het complex van Sparta Enschede. Supporters die willen komen kijken zijn van harte welkom en de toegang is gratis. De aftrap is om 19:00 uur.

FC Twente Vrouwen zal het de komende periode moeten doen zonder Caitlin Dijkstra, Wieke Kaptein en Renate Jansen. Het drietal neemt met de Oranje Leeuwinnen deel aan het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Het toernooi begint op 20 juli met de openingswedstrijd Nieuw-Zeeland - Noorwegen. De finale wordt gespeeld op zondag 20 augustus. In september

Afgelopen seizoen won de ploeg van Joran Pot maar liefst drie prijzen. Het legde beslag op de allereerst Super Cup, won de KNVB-beker en sloot het seizoen af met het winnen van de Eredivisie Cup. De belangrijkste prijs, de landstitel, ging naar Ajax. In de jacht naar een nieuwe titel moet FC Twente het komend seizoen doen zonder goalie Daphne van Domselaar en topscorer Fenna Kalma. Van Domselaar tekende bij Aston Villa en Kalma zette haar handtekening bij topclub VfL Wolfsburg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties