FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen verhuist, jeugdteams nog dakloos door 'exorbitant hoge huursom'

FC Twente Vrouwen verhuist, jeugdteams nog dakloos door 'exorbitant hoge huursom'

Momenteel trainen en spelen FC Twente Vrouwen en de jeugdteams van de vrouwentak op Sportcampus Diekman in Enschede. Vanaf komend seizoen is daar echter geen plek meer. Daardoor moest FC Twente op zoek naar een nieuwe locatie voor de vrouwen. Deze heeft het voor het eerste elftal gevonden bij Sparta Enschede.

Dat meldt algemeen directeur Paul van der Kraan in de nieuwsbrief op de officiële website van FC Twente. "FC Twente Vrouwen, de beloften FC Twente Vrouwen en de meiden van Onder 16 maken sinds 2020 gebruik van de velden van SC Enschede op Sportcampus Diekman. De gemeente Enschede initieert komend seizoen een clustering van voetbalverenigingen en daardoor is er op Diekman West geen plek voor de teams", schrijft Van der Kraan.

"De eerste selectie van FC Twente Vrouwen gaat komend seizoen trainen op het complex van c.v.v. Sparta Enschede en speelt daar ook haar wedstrijden. We zijn blij dat Sparta ons die ruimte biedt. Enkele malen per jaar speelt FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste."

Jeugdteams nog dakloos

Voor de jeugdteams is nog geen onderdak gevonden. De club had een locatie in gedachten, maar kan hier helaas niet terecht. "Na goed overleg met HVV Hengelo zou het beloftenteam en Onder 16 daar kunnen spelen, maar met de gemeente Hengelo, de eigenaar van de velden, hebben we geen akkoord kunnen bereiken. De huursom is exorbitant hoog zodat we op zoek moeten naar een nieuwe locatie. Dat is erg jammer. We hopen zo snel mogelijk invulling te kunnen vinden voor deze twee teams", besluit Van der Kraan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties