FC Twente Vrouwen

FC Utrecht-aanvaller ziet FC Twente wel zitten: "Écht een stap omhoog, lijkt me heel gaaf"

FC Utrecht-aanvaller ziet FC Twente wel zitten: "Écht een stap omhoog, lijkt me heel gaaf"

FC Utrecht is dit seizoen voor het eerst actief in de Azerion Vrouwen Eredivisie en doet het naar behoren. De Domstedelingen staan momenteel op de tweede plek met zeventien punten uit negen duels. Ajax en Fortuna Sittard staan op basis van verliespunten nog wel boven FC Utrecht, maar dan nog doet de ploeg van trainer Linda Helbling het uitstekend.

De van linksback naar linksbuiten getransformeerde Amber Visscher is ambitieus. "Misschien dat we stiekem een beetje naar de top-4 kijken, maar dan moet je heel constant zijn en dus ook dit soort wedstrijden winnen", vertelt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We spreken dus nog gewoon van het linkerrijtje als doel."

Is ze ook op persoonlijk vlak ambitieus? "Ik denk daar eigenlijk niet over na. Ajax of Twente is echt nog wel stap omhoog, dat lijkt me heel gaaf. En wellicht ooit het buitenland. Maar zo ver ben ik echt nog niet. Eerst nog maar even bij Utrecht blijven en mijn opleiding afronden", aldus de studente aan de Universiteit Utrecht.

Volledig als profvoetbalster leven, zit er dan ook nog niet in. "Het is niet dat mijn hele leven nu om voetbal draait, dat kan financieel ook niet. Maar ik leef wel als een prof. Dat bevalt me wel", besluit de 21-jarige speelster van FC Utrecht Vrouwen.

Aankomende vrijdag spelen FC Twente en FC Utrecht tegen elkaar in Enschede. Het duel gaat om 19:30 uur van start en wordt helaas niet live uitgezonden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties