FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) wint mede dankzij razendsnelle debuutgoal van Feyenoord

FC Twente Vrouwen speelde zondagmiddag haar tweede eredivisiewedstrijd van het seizoen. Na de 0-7 overwinning op bezoek bij Telstar stond het eerste thuisduel op Sportpark Schreurserve in Enschede op het programma. De Tukkers wisten met 3-1 te winnen van Feyenoord, de ploeg die de top zo graag wil aanvallen maar na drie duels nog met lege handen staat. Eerder verloor Feyenoord al van nieuwkomer FC Utrecht en Fortuna Sittard.

De Amerikaanse middenvelder Taylor Ziemer maakte haar debuut voor FC Twente. Ze stond gelijk in de basis. Al na vier minuten wist Ziemer haar eerste goal te maken: 1-0. Na tien minuten werd het ook al 2-0. Liz Rijsbergen scoorde het doelpunt. Op slag van rust deed Feyenoord wat terug. De speelsters gingen aan de thee met een 2-1 ruststand.

Al na één minuut in de tweede helft bracht FC Twente de marge weer terug naar twee. Een knappe voorzet van Ziemer werd op goal gekopt door Renate Jansen. Ze wist niet te scoren, maar Rijsbergen was er als de kippen bij om haar tweede doelpunt van de middag te maken: 3-1. Jansen was door de lat te raken nog dicht bij de 4-1, maar uiteindelijk bleef het bij 3-1. FC Twente Vrouwen heeft nu zes punten uit de eerste twee duels. Vrijdag speelt de ploeg van trainer Joran Pot om 19:30 uur op bezoek bij Excelsior. Het duel is helaas niet live te zien op ESPN.