FC Twente Vrouwen

FINALE! FC Twente (v) naar finale Eredivisie Cup dankzij monsterzege

FC Twente Vrouwen heeft er een succesvolle week opzitten. Vorige week zondag werd Fortuna Sittard met 5-0 verslagen in de heenwedstrijd in de halve finale van de Eredivisie Cup. Afgelopen donderdag won de ploeg van trainer Joran Pot de KNVB Beker door met 4-0 te winnen van PSV. Zondag won FC Twente Vrouwen weer met ruime cijfers: het werd 0-4 in Sittard.

Na iets meer dan een kwart wedstrijd spelen maakte Sophie te Brake de 0-1. Dit was tevens de ruststand. Zeven minuten na rust verdubbelde Fenna Kalma via een kopbal de score. Een kleine tien minuten later werd het 0-3 via Bente Jansen. De 0-4 kwam wederom via een kopgoal van Kalma, die de eindstand op het bord zette. FC Twente zette over twee wedstrijden een monsterzege neer: 9-0.

Daarmee gaat FC Twente Vrouwen naar de finale van de Eredivisie Cup. Ajax zal hierin waarschijnlijk de tegenstander zijn. De landskampioen won vorige week met 5-2 van PSV. De return in Eindhoven wordt maandagavond om 19:00 uur gespeeld. De finale wordt op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) om 14:30 uur gespeeld. FC Twente maakt dan na het mislopen van de landstitel en het winnen van KNVB Beker kans op de tweede en laatste prijs van dit seizoen.