FC Twente Vrouwen

Gemeente Enschede belooft huldiging: "Zoals we nog niet eerder hebben gedaan"

Gemeente Enschede belooft huldiging: "Zoals we nog niet eerder hebben gedaan"

FC Twente Vrouwen speelt vanavond de belangrijke uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Belangrijk omdat de ploeg de negende titel in de clubhistorie kan veroveren. Bij winst kan aartsrivaal Ajax de Tukkers niet meer achterhalen. Lijdt FC Twente puntverlies, dan is het afhankelijk van de uitslag van Ajax - PSV. Het gat is voor aanvang vijf punten en de vraag is dan eigenlijk niet of, maar wanneer de schaal weer naar Enschede gaat. Mocht het vanavond niet lukken, dan wacht er nog een thuiswedstrijd tegen de nummer een-na-laatst Telstar. Zover zullen de speelsters het niet willen laten komen.

Als FC Twente Vrouwen de titel pakt dan krijgen de dames voor het eerst in de clubgeschiedenis een eigen huldiging. Dit belooft Johan Miener, communicatieadviseur van de gemeente Enschede. "Na het laatste kampioenschap van de vrouwenploeg in 2022 was er een interne ontvangst op het gemeentehuis. Maar we hebben geleerd van Ajax", vertelt hij in gesprek met Steven Kooijman van De Telegraaf.

Hiermee doelt Miener op het feit dat de gemeente Amsterdam vorig jaar een streep zetter door de geplande huldiging van Ajax Vrouwen dat op de slotdag de titel pakte ten koste van FC Twente. "Mocht FC Twente kampioen worden, dan zullen we de ploeg huldigen zoals we nog niet eerder hebben gedaan. We hebben de mannen en vrouwen van Twente even lief." Hoe de huldiging er uit gaat zien, wil Miener nog niet zeggen. "Dat doen we pas als ze kampioen zijn. Er staat voor de vrouwen al genoeg druk op."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties