FC Twente Vrouwen

Hier bekijk je zo LIVE de Champions League-loting van FC Twente Vrouwen

Hier bekijk je zo LIVE de Champions League-loting van FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen is door de overwinningen op Sturm Graz (6-0) en Levante UD (2-3) in de eerste voorronde van de Women's Champions League geplaatst voor de tweede en tevens laatste voorronde. Om 13:00 uur wordt er geloot en wordt bekend wat voor FC Twente de laatste horde voor de poulefase is. De loting is zo meteen live te volgen via deze link.

De afgelopen twee seizoenen trof FC Twente het Portugese SL Benfica in de laatste voorronde. Tweemaal werd er verloren. Ook dit seizoen zitten er wat pittige tegenstanders tussen voor FC Twente, dat een ongeplaatste status heeft. De Tukkers gaan het in de tweede voorronde opnemen tegen een van de volgende teams:

  • VfL Wolfsburg (Duitsland)
  • Paris Saint-Germain (Frankrijk)
  • Real Madrid (Spanje)
  • AC Sparta Praha (Tsjechië)
  • BK Häcken (Zweden)

VfL Wolfsburg zou een uiterst zware loting voor FC Twente zijn. De ploeg van onder andere Tommy Stroot, Lynn Wilms en Fenna Kalma was vorig jaar Champions League-finalist. In de finale stond VfL Wolfsburg zelfs met 2-0 voor, maar FC Barcelona wist de wedstrijd om te draaien en met 3-2 te winnen. VfL Wolfsburg, Paris Saint-Germain, Real Madrid, AC Sparta Praha en BK Häcken werden in hun nationale competitie allemaal tweede, net als FC Twente in Nederland.

De heenwedstrijd in de laatste voorronde gaat gespeeld worden op dinsdag 10 of woensdag 11 oktober, de return wordt gespeeld op woensdag 18 of donderdag 19 oktober. In totaal zullen er twaalf teams bijkomen in de groepsfase. Olympique Lyonnais, FC Bayern München, Chelsea FC en regerend kampioen FC Barcelona zijn al verzekerd van een plek in poulefase.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties