FC Twente Vrouwen

Klaar voor de kraker tegen Ajax in een drukbezochte Veste: "Wij zijn de beste ploeg"

Klaar voor de kraker tegen Ajax in een drukbezochte Veste: "Wij zijn de beste ploeg"

FC Twente Vrouwen kan zondag een reuzenstap zetten richting het kampioenschap. Ajax, dat met nog zeven wedstrijden te gaan negen punten minder heeft dan FC Twente, komt op bezoek in De Grolsch Veste. Het stadion zal drukbezocht worden: er zijn inmiddels al ongeveer 6.000 tickets verkocht. De thuisploeg is gebrand op de overwinning en is er helemaal klaar voor.

Aanvoerder Renate Jansen kijkt uit naar het duel. "Het is een heel belangrijke wedstrijd, en dat is het eigenlijk altijd tegen Ajax. Het is altijd de wedstrijd van het seizoen en dat is nu niet anders", vertelt ze in gesprek met FC Twente. Er zijn al zo'n 6.000 kaarten verkocht. "Dat is natuurlijk een groot verschil met hier op Sportpark Schreurserve. In het stadion spelen is altijd mooi, het geeft een extra boost. Voor de wedstrijd van het seizoen willen we natuurlijk zoveel mogelijk steun op de tribune hebben."

"Ik verwacht dat Ajax gretig is en hier naartoe komt om te willen winnen. Ze hebben door de Champions League campagne veel zelfvertrouwen gekregen en dat willen ze bij ons gaan uitstralen. In het uitduel creëerden wij weinig en domineerde Ajax het balbezit. We willen beter voetballen dan het uitduel en we hebben de vorige wedstrijden laten zien dat we dat kunnen", aldus Jansen.

Jansen is een van de speelsters die afgelopen week een enorme dreun te verwerken kreeg doordat de Oranje Leeuwinnen zich niet wisten te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Trainer Joran Pot ziet die teleurstelling niet als een nadeel voor FC Twente. "Wij hebben een mooi medicijn zondag, daar kunnen ze het mindere gevoel mee wegpoetsen", zegt de trainer tegenover ESPN. Leonie Vliek is overtuigd van een overwinning. "Wij hebben de beste ploeg van Nederland", besluit ze tegenover TC Tubantia.

Zondag om 12:15 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1. Wil je de wedstrijd live bijwonen? Klik dan hier om naar de kaartverkoop te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties