FC Twente Vrouwen

Leeuwin Auée wint bijzondere weddenschap niet, maar voldoet toch aan inzet: "Vind ik te leuk"

Leeuwin Auée wint bijzondere weddenschap niet, maar voldoet toch aan inzet: "Vind ik te leuk"

Marit Auée werd onlangs voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands vrouwenelftal. De 21-jarige verdediger van FC Twente kan vanavond haar debuut gaan maken voor de Oranje Leeuwinnen. De ploeg van trainer Andries Jonker gaat op bezoek bij België voor de Nations League. Als het vanavond niet gebeurt, kan Auée dinsdag nog haar debuut maken. Dan komt Engeland op bezoek in Waalwijk, wederom voor de Nations League.

Toen FC Twente-trainer Joran Pot aan Auée vertelde dat ze bij de selectie zat, was ze verrast. "Jazeker. Ik heb weliswaar alle nationale jeugdelftallen doorlopen, maar ik had geen idee waar ik stond ten opzichte van die andere meiden", vertelt de in Dieren opgegroeide verdediger in gesprek met TC Tubantia.

Het is voor Auée een droom die uitkomt. Vijftien jaar geleden, toen zo nog maar zes jaar oud was, was ze er al van overtuigd dat ze ooit international zou worden. "Toen zei ik het al: ooit sta ik in het Nederlands elftal." Auée was zelfs zo overtuigd, dat ze met klasgenoten een weddenschap afsloot. Inzet: twee zelfgemaakte taarten. "Dat was de afspraak: als ik voor mijn 21e Oranje zou halen, ging ik die voor ze bakken. Je begrijpt: inmiddels heb ik al contact met die jongens gehad", glundert Auée.

Ze heeft het echter niet gehaald voor haar 21e. "Ik ben dan wel de 21 gepasseerd, waardoor ik ze eigenlijk niet meer hoef te bakken. Maar dat maakt mij niet uit. Ik ga dat gewoon doen. Daarvoor vind ik het te leuk", aldus de 21-jarige speelster, die medio 2022 de overstap maakte van PEC Zwolle naar FC Twente.

Auée weet wel waarom Jonker haar geselecteerd heeft. "Doorgaans kan ik me makkelijk aanpassen aan een nieuw niveau. Zoals ik ook makkelijk een plekje kan vinden in een groep. Ik moet niet te veel nadenken, gewoon mijn ding doen. Daarom hebben ze me geselecteerd", besluit Auée. Vanavond om 20:30 uur speelt Nederland in de Nations League tegen België. Het duel wordt live uitgezonden op NPO 3. De voorbeschouwing op die zender begint om 20:00 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties